>>> inschrijven vegetarische wereldrestaurant 31 maart <<<

Omdat de tijd tikt voor het klimaat, en omdat elk stapje in de goede richting belangrijk is, bieden we dit jaar een vegetarische menu aan.

Je vraagt je misschien af wat wereldwinkel en het klimaat met elkaar te maken hebben?

Nogal wat. De gevolgen van de klimaatverandering zullen het hardst aankomen bij onze partners, de kleine boeren en ambachtslui uit het Zuiden. Dat is het cynisme ten top, want het zijn net die kleine producenten die het minst schuld hebben aan de opwarming van de aarde. Voldoende middelen voor aanpassing van kwetsbare groepen aan de klimaatverandering is één ding. Een drastische reductie van de uitstoot van broeikasgassen door industrielanden is een andere prioriteit. Van het ruim miljard mensen dat wereldwijd honger lijdt, is de overgrote meerderheid boer of boerin. En dat terwijl zij het voedsel produceren. Ze kunnen niet opboksen tegen de goedkope ingevoerde producten die op hun plaatselijke markten gedumpt worden. En wat wij uit het zuiden invoeren, is vaak bestemd voor veevoer. Zoals soja. De laatste jaren werd er in Brazilië alleen al 70 000 km² ontbost voor sojavlaktes. Soja die gebruikt wordt als “voedsel voor ons vee”.

We voelen ons ook betrokken bij organisaties, boeren en coöperaties, die bij ons en in Europa alternatieven trachten uit te werken voor de onrechtvaardige en nefaste praktijken van de agro-industrie en kiezen voor een duurzamer productie –en handelsmodel.

Daarom mag u zich samen met ons opwinden over het klimaat. Daarom mag u op zondag 31 maart – en liefst ook andere dagen – lekker vegetarisch eten.

Iemand moet er mee beginnen. Smakelijk!

Tot binnenkort,

>>> wil je ons graag helpen <<<
klik hieronder  voor meer info over:

Facebook Posts

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating access token: Session has expired on Monday, 13-Aug-18 13:29:49 PDT. The current time is Sunday, 24-Mar-19 08:50:03 PDT.
Type: OAuthException
Code: 190
Subcode: 463
Please refer to our Error Message Reference.